10 Λόγοι για να ξεκινήσεις να ράβεις τα δικά σου ρούχα

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Εδώ είμαστε πάλι να συζητήσουμε για τι άλλο; Για ράψιμο! Και μάλιστα σήμερα θα κάνουμε μια βουτιά στον πυρήνα του θέματος και θα δούμε μαζί τους κυριότερους λόγους για τους οποίους πρέπει να ξεκινήσεις να ράβεις τα δικά σου κομμάτια αν δεν το κάνεις ήδη! Αν είσαι ήδη του "επαγγέλματος" τότε τσέκαρε τη λίστα να μου πεις αν συμφωνείς και αν ήταν αυτοί οι λόγοι που σε έκαναν κι εσένα να ξεκινήσεις! 


Τέλος οι ατελείωτες ώρες στα μαγαζιά.
Και θα μου πεις, είναι κακό να κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά; Αν σκεφτείς την ταλαιπωρία, το parking, τον αστάθμητο παράγοντα "καιρός" αλλά και τόσα άλλα, δεν θα ήταν προτιμότερο να σερφάρεις στο internet μέχρι να βρεις το σχέδιο που σου αρέσει και να ξεκινήσεις να το ράβεις από την άνεση του σπιτιού σου;

Η τέλεια εφαρμογή. 
Ναι, υπάρχει μεγάλη ποικιλία μεγεθών (συνήθως) στο έτοιμο ρούχο. Εμείς ωστόσο δεν είμαστε βγαλμένοι από καλούπι. Small από small έχει διαφορά. Στο ράψιμο αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το κομμάτι που θα ετοιμάσεις θα είναι κυριολεκτικά ραμμένο επάνω σου, από κάποιον (εσένα στην προκειμένη) που σε γνωρίζει πολύ καλά και γνωρίζει τα δυνατά και τα "αδύναμα" σημεία σου καλύτερα από τον οποιονδήποτε!

Ρούχα Σχεδιαστή. 
Ω ναι. Ποιος είναι ο σχεδιαστής; Εσύ φυσικά. Δεν μιλάμε για fast fashion, έτοιμα ρούχα που φοράνε 8/10 εκεί έξω και που είναι φτιαγμένα πολλές φορές από αρκετά ευτελή υλικά και αμφιβόλου ποιότητας κατασκευής. Αυτά είναι σίγουρα φθηνότερα αλλά χάνουν σε πολλά σημεία. Αν όντως κοίταζες κομμάτια σχεδιαστών, το να ράψεις αυτά τα κομμάτια θα είναι σαφώς οικονομικότερο! Όπως και να έχει, ράβοντας τα δικά σου ρούχα κερδίζεις συνολικά στο σκορ!

Η δική σου μόδα.
Δεν μπορεί να μην σου έχει τύχει να έχεις κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό σου και να μην το βρίσκεις πουθενά στα μαγαζιά. Εντέλει συμβιβάζεσαι με κάτι που ίσως θυμίζει το αρχικό σου όραμα. Αν όμως εσύ ράβεις τα δικά σου κομμάτια, η μόδα και το τι κυκλοφορεί στην αγορά δεν θα σε απασχολήσει καθόλου. 

Ο παράγων Ηθική.
Επειδή μας νοιάζει από που προέρχονται τα ρούχα που φοράμε και σίγουρα θέλουμε να απέχουμε από φαινόμενα παιδικής ή υπο-αμοιβόμενης εργασίας, το να ράβεις τα ρούχα σου μόνος/η είναι ίσως ο πιο σίγουρος τρόπος.

Μάθε τέχνη και Άστηνε 
Κλασσικό και αξεπέραστο το ρητό μέσα στην αλήθεια του. Ποτέ δεν ξέρεις που θα σου χρειαστεί το να ξέρεις βασικές τεχνικές ραψίματος. Και από την άλλη, αν δεν θέλεις να σταματήσεις στα βασικά, η ραπτική έχει τόσα πολλά, διαφορετικά στοιχεία που μπορείς πραγματικά να διαβάζεις και να μαθαίνεις μια ζωή. Όρεξη να 'χεις!

Αίσθημα Κοινότητας
Είναι τόσο πολλοί πλέον αυτοί που ράβουν τα δικά τους κομμάτια, που πιάνοντας μια τέτοια ενασχόληση, γίνεσαι αυτομάτως μέρος ενός μεγαλύτερου, δημιουργικού και πολύ fun συνόλου. 

Όχι στις βαλεριάνες.
Αν θες να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις, αν θες να "αδειάσεις" από σκοτούρες και έγνοιες, το ράψιμο όπως και πολλές άλλες παρόμοιες συνήθειες θα σε βοηθήσουν να κάνεις ακριβώς αυτό. 

Πνευματική διαύγεια. 
Οι χειρωνακτικές εργασίες που ταυτοχρόνως διεγείρουν τον εγκέφαλο, φαίνεται από πολλές έρευνες ό,τι συνδράμουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Η χαρά της δημιουργίας. 
Το άφησα για το τέλος, είναι όμως ίσως ο σημαντικότερος λόγος να ξεκινήσεις το ράψιμο. Τόσο κατά τη διάρκεια του ραψίματος ενός κομματιού, όσο και όταν το δεις επιτέλους επάνω σου, η ικανοποίηση είναι τεράστια. Ένα αίσθημα πληρότητας, αυτοεκπλήρωσης και επιβεβαίωσης είναι το λιγότερο που θα πάρεις ως επιβράβευση.

Για όποιο λόγο και αν αποφασίσεις να ξεκινήσεις, ένα πράγμα μονάχα πρέπει να θυμάσαι:

Το καλό αποτέλεσμα βασίζεται στην καλή πρώτη ύλη και στον YfasmataKesidis έχουμε ακριβώς αυτό που ζητάς για να αναδείξεις ιδανικά τις δημιουργίες σου! 

X