Πώς να προσθέσετε μια νότα Art Deco στο σπίτι σας

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
Πώς να προσθέσετε μια νότα Art Deco στο σπίτι σας

Η επιστροφή σε τάσεις του παρελθόντος αποτελεί ένα από τα αγαπημένα χαρακτηριστικά της βιομηχανίας του στυλ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η μόδα κάνει κύκλους σε κάθε τομέα και η διακόσμηση του σπιτιού και των εσωτερικών χώρων, δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Θα το δούμε λοιπόν να συμβαίνει, καθώς απομακρυνόμαστε από το απόλυτο του μινιμαλισμού και στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε εικόνες με λίγο περισσότερη διακόσμηση. Δεν μιλάμε φυσικά για υπερμαξιμαλισμό -ούτε καν μαξιμαλισμό εδώ που τα λέμε- αλλά οι λεπτομέρειες αυξάνονται σημαντικά. Μπορούμε σίγουρα να περιμένουμε πιο φωτεινά χρώματα, γεωμετρικά μοτίβα αλλά και την υπέροχη συμμετρία της Art Deco να κυριαρχούν τις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης.


 Τι είναι η Art Deco; 

Είναι ένα καλλιτεχνικό κίνημα που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1920 και χαρακτηρίζεται από την χρήση γεωμετρικών μοτίβων, έντονων χρωμάτων και πολυτελών υλικών. Αυτό το στυλ διακόσμησης ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές σε Ευρώπη και Αμερική εκείνη την εποχή, αλλά συνεχίζει να είναι μια δημοφιλής επιλογή μέχρι σήμερα.

Γεννήθηκε στη Γαλλία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα νέο στυλ που να αντικατοπτρίζει την αισιοδοξία και την πρόοδο της εποχής. Το κίνημα επηρεάστηκε από διάφορες πηγές, όπως η Αίγυπτος, η Μεσοποταμία, η Ανατολική Ασία και η Αφρική.


 Τα χαρακτηριστικά της Art Deco 

Τα βασικά χαρακτηριστικά της Art Deco είναι τα εξής:

  • Γεωμετρικά μοτίβα: Τα γεωμετρικά μοτίβα, όπως οι ρόμβοι, τα τρίγωνα και τα τετράγωνα, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά της Art Deco. Αυτά τα μοτίβα συμβολίζουν συχνά την κίνηση, την ενέργεια και την πρόοδο.
  • Έντονα χρώματα: Τα έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο, το πράσινο, το μπλε και το κίτρινο, χρησιμοποιούνται συχνά στην Art Deco για να δημιουργήσουν μια ζωντανή και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Αυτά τα χρώματα συμβολίζουν συχνά την αισιοδοξία και την ελπίδα.
  • Πολυτελή υλικά: Τα πολυτελή υλικά, όπως το ξύλο, το γυαλί, το μέταλλο και το δέρμα, χρησιμοποιούνται συχνά στην Art Deco για να δημιουργήσουν μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας. Αυτά τα υλικά συμβολίζουν συχνά την επιτυχία και την ευημερία.


 H Art Deco στη διακόσμηση 

Στη διακόσμηση, η Art Deco μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει έναν κομψό και μοντέρνο χώρο, ή για να προσθέσει μια πινελιά ρετρό γοητείας. Αν κάτι τέτοιο σου φαίνεται θελκτικό, μερικές εύκολες ιδέες για να προσθέσεις μια νότα Art Deco στο σπίτι σας είναι οι παρακάτω:

  1. Βάψτε έναν τοίχο ή ακόμη και ένα ολόκληρο δωμάτιο αν αισθάνεστε τολμηροί σε κάποιο έντονο χρώμα. 
  2. Προσθέστε ξύλο, γυαλί, μέταλλο και δέρμα στη διακόσμηση (π.χ φωτιστικά). 
  3. Επιλέξτε υφάσματα με γεωμετρικά μοτίβα, ή μονόχρωμα αν προτιμάτε σε ζωηρά χρώματα για να ράψετε κουρτίνες, μαξιλαροθήκες και ριχτάρια. 
  4. Ντύστε μια πολυθρόνα ή κάποιο άλλο κεντρικό έπιπλο, ανανεώνοντας έτσι και το ίδιο το έπιπλο. 


Συνεπώς, με λίγη φαντασία και δημιουργικότητα, μπορείτε να προσθέσετε μια νότα Art Deco στο σπίτι σας και να δημιουργήσετε ένα μοναδικό και εντυπωσιακό στυλ διακόσμησης. Κι επειδή όλα ξεκινούν από την ποιότητα των υλικών, μπορεί στους τοίχους και τα διακοσμητικά να μην μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά στο ύφασμα σίγουρα μπορούμε να εγγυηθούμε το αποτέλεσμα! 

Ό,τι και αν επιλέξεις, στο e-shop  yfasmatakesidis.gr , θα βρείς μια μεγάλη ποικιλία από υπέροχα υφάσματα με το μέτρο, ιδανικά για κάθε ραπτικό project. 

Και μην ξεχνάς...Πολλές φορές η ευτυχία βρίσκεται μόλις δύο γαζιά μακριά! 

X