Λούρεξ: Tips για το πιο Γιορτινό Ύφασμα

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Αναμφίβολα όλοι θέλουμε αυτή τη λάμψη για τις μέρες των γιορτών, είτε είμαστε προσκεκλημένοι σε κάποιο τραπέζι, είτε σκοπεύουμε να βγούμε έξω. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο το Λούρεξ είναι στις πρώτες θέσεις ζήτησης αυτή την περίοδο. Ελαστικό, με όμορφο ντραπέ, γυαλίζει υπέροχα και δίδεται για όμορφα fitted ρούχα που θα αναδείξουν τη σιλουέτα αλλά και το εορταστικό glam πνεύμα μέσα μας. 

Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί -πιο αρχάριοι σε ένα μεγάλο ποσοστό- που λένε ότι όσο και αν το αγαπούν, το συγκεκριμένο ύφασμα τους δυσκολεύει καθώς δεν συνεργάζεται με τη ραπτομηχανή παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους. 


"Το ποδαράκι και τα δοντάκια δεν μπορούν να "πιάσουν" και να μεταφέρουν πάντα το ύφασμα..." 

"Χάνει βελονιές..." 

"Κάνει κόμπους..." 

"Μένει στάσιμη η βελόνα..." 


Δεν χρειάζεται άγχος και δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα της μηχανής σου. Απλά το υλικό είναι για επιδέξια χέρια και ευρηματικά μυαλά. Άδικα έλεγαν οι αρχαίοι "Τα καλά κόποις κτώνται";

Μάντεψε όμως...Εσύ δεν πρόκειται να κοπιάσεις καθόλου! Με το tip που έχω ετοιμάσει για σήμερα, το ράψιμο του ιδανικού ρούχου με λούρεξ θα γίνει παιχνιδάκι. Και εντελώς οικονομικά!

Τοποθέτησε κάτω από το ύφασμά σου λαδόκολλα. Καλά άκουσες, λαδόκολλα.

Μιλάμε για το κλασσικό προϊόν που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και μπορείς να το βρεις σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ έναντι πολύ μικρού κόστους. Υπάρχουν παρόμοιες τέτοιες λύσεις με άλλα υλικά αλλά προτείνουμε το λαδόχαρτο ως αρκετά εύχρηστο και μια εξαιρετική λύση έκτακτης ανάγκης μιας και όλοι το έχουμε στα σπίτια μας. Τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί σταθερή προσθήκη για το kit σου!

Η μηχανή σου θα το πιάσει και θα το μετακινήσει εύκολα και η βελόνα θα τρυπήσει το χαρτί, πράγμα που κάνει πολύ εύκολη και την απομάκρυνσή του στο τέλος της διαδικασίας.

*Μπορεί να χρειαστεί και ένα τσιμπιδάκι για τυχόν υπολείμματα που "κόλλησαν" ανάμεσα στις ραφές. 


Εύκολο; Πανεύκολο. 


Πριν τελειώσουμε όμως, έχω ετοιμάσει μερικές ακόμη, γενικές συμβουλές για το ράψιμο με γυαλιστερά υφάσματα:

* Χρησιμοποιήστε βελόνα ζέρσεϊ στη ραπτομηχανή σας

* Χρησιμοποιήστε λαδόκολλα για να βοηθήσετε τη μηχανή να "πιάσει" το ύφασμα

* Χρησιμοποιήστε εύτηκτη διασύνδεση ή κολλητική ταινία για να σταθεροποιήσετε τις πλεκτές ραφές

* Χρησιμοποιήστε μια μικρή βελονιά ζιγκ ζαγκ αντί για μια ευθεία βελονιά. Θα αποτρέψει το "σκάσιμο" των ραφών όταν το ρούχο τεντώνεται

* Ράψτε στο χέρι κομμάτια που φοβάστε ότι μπορεί να μπλεχτούν στη μηχανή.

 

Λοιπόν; Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο ραπτικό project με θέμα το λαμπερό, γυαλιστερό λούρεξ; Νομίζω πως είμαστε. Και τώρα μένει μόνο ένα πράγμα: Προμηθεύσου μόνο ύφασμα άριστης ποιότητας γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, το καλό αποτέλεσμα βασίζεται στις ποιοτικές πρώτες ύλες!

X