Υφάσματα για τον Κήπο ή το Μπαλκόνι σου

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Είναι μόδα ή είναι σημείο των καιρών και άμεσο επακόλουθο; Μπορεί το ένα να διαμορφώνει το άλλο και αντιστρόφως και ίσως ποτέ δεν καταλάβουμε ποιο από τα δύο ισχύει. Το θέμα είναι ένα: πέρασαν δύο χρόνια στα οποία ήρθαμε σε μεγάλη επαφή με τα σπίτια μας, θέλοντας και μη. Μάθαμε να τα αγαπάμε, να τα εκτιμούμε με έναν διαφορετικό τρόπο και αρχίσαμε να διακοσμούμε όχι μόνο με βάση το τι αρέσει στο μάτι, αλλά και με το τι μας ταιριάζει και μας φτιάχνει τη διάθεση, μιας και ήταν βασικό απαιτούμενο για τη διατήρηση της ψυχολογίας σε υψηλά επίπεδα. Κι έτσι σήμερα θα μιλήσουμε για έναν χώρο του σπιτιού και μία τάση που έρχεται δυναμικά για τη σεζόν άνοιξη/καλοκαίρι 2022. Μπαλκόνια και αυλές ανάχθηκαν σε χώρους υψίστης σημασίας και η αισθητική δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει. 

Τι θα δούμε φέτος;

Πέραν των φυτών και λοιπής επίπλωσης, ήρθε η ώρα να βάλουμε την προσωπική μας πινελιά σε αυτούς τους εξωτερικούς χώρους και ποιος καλύτερος τρόπος να το επιτύχουμε αν όχι με όμορφα υφάσματα; Στόχος είναι να κάνουμε τον εξωτερικό χώρο μια προέκταση του κυρίως σπιτιού. Άρα, σε ό,τι ακολουθήσει να θυμάσαι πως πρέπει να αναλογιστείς την αισθητική με την οποία έχεις ντύσει το σπίτι σου. 

Η απόλυτα safe επιλογή που πρέπει να κάνεις είναι καραβόπανο! Είναι ένα σκληρό ύφασμα, που δε διαφανίζει, πολυχρηστικό, ιδανικό για τέντες σκίασης εξωτερικών χώρων αλλά και κουρτίνες. Κατάλληλο επίσης και για μαξιλάρες, καλύμματα, καρέκλες σκηνοθέτη. Σε ό,τι αφορά καλύμματα, θα σου πω πως φέτος είναι η χρονιά του χρώματος. Οπότε είτε που θα επιλέξεις ένα έντονο, ζωηρό χρώμα και θα παίξεις με τους τόνους, είτε -προσωπικό αγαπημένο- διάλεξε τη ρίγα! Και ακόμη καλύτερα; Κάνε ένα όμορφο Mix&Match και συνδύασε μονόχρωμο για τις μεγάλες επιφάνειες, ρίγα και καρό για τα μαξιλάρια και τα λοιπά διακοσμητικά στοιχεία. Σου βάζω πλάι-πλάι μια πρόχειρα στημένη παλέτα 5 κομματιών για να δεις κι εσύ πόσο όμορφα ταιριάζουν μεταξύ τους. 

Και αν δεν είσαι του πράσινου, το κίτρινο και το μπλε είναι επίσης πολύ όμορφες παλέτες για τον εξωτερικό σου χώρο. Ενώ αν είσαι του πιο κλασσικού, τα ουδέτερα χρώματα όπως εκρού, μπεζ και καφέ είναι πάντα κλασσικές επιλογές. Απλά στην τελευταία περίπτωση, θυμήσου να το σπάσεις με ένα απαλό χρωματάκι για να δώσεις ζωή στον χώρο σου! Και για του λόγου το αληθές...

Σκέψου πόσο όμορφο μπορεί να γίνει το μπαλκόνι σου ή ο κήπος!

Ταυτόχρονα, δεν γίνεται να μην αναλογιστείς τη χρηστικότητα του θέματος και την ευκολία σου. Γιατί δεν θέλεις να φτιάξεις έναν χώρο ο οποίος όμορφος θα είναι μεν, αλλά θα σε κουράζει στη συντήρησή του. Η σειρά Regata είναι ανεξίτηλη (βασικό εάν το μπαλκόνι, τον κήπο ή την αυλή σου τη βλέπει ο ήλιος), αδιάβροχη και αλέκιαστη, ενώ και η σειρά Carolina είναι μια easy-to-clean σειρά, επίσης ανεξίτηλη και αδιάβροχη, ούτως ώστε και οι δύο να αποτελούν ιδανική επιλογή. 

Από εκεί και πέρα, η λινάτσα είναι πάντα μια πολύ όμορφη επιλογή για επιμέρους κομμάτια της επίπλωσης και ένα runner σε λίγο πιο μαλακό ύφασμα θα ολοκληρώσει υπέροχα την εικόνα. 

Αυτά και πολλά άλλα θα βρεις στο κατάστημά μας. Μεγάλη ποικιλία σε υφές, ποιότητες, μοτίβα και χρώματα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Ντύσε το σπίτι σου με υφάσματα Κεσίδης και δες τον χώρο σου να μεταμορφώνεται!X